Bygdevandring med många levnadsöden

Så var den redan här den första söndageni juli och dags för sommarens andra och årets sista bygdevandring som ägde rum på kyrkogården. Här finns mycket att berätta om levnadsöden som förtjänar att lyftas fram. De är alla en del av vår gemensamma historia och alla har lämnat avtryck på något sätt. Vi fick bland annat höra av Anders Höglund berättelsen om Anna-Stina Jonsson som trots ett hårt liv blev över hundra år, om Morin som gjorde så vackra stolar, om Johan Larssons annorlunda frieri med en vacker kärleksgåva till Josefina i Rotetorp, Berit Sande berättade om den slagfärdige Post-Karl och hästen Mazurka – ja detta och mycket mer fick vi ta del av som väckte ömsom respekt och ömsom glada leenden. Kvällens vandring gav ytterligare anledningar att tänka på hur viktigt det är att äldre gravar i största möjliga utsträckning får finnas kvar.

Knappt 70 personer deltog och kvällen avslutades med kaffe i församlingshemmt då sommarkvällen var lite blåsig och sval.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna