Rudskogaklassikern är född!

Motion är roligt och viktigt och kan man göra något kul tillsammans av det blir det ännu bättre. Ungefär så resonerade man i Rudskoga Idrottsförening när man 2015 instiftade Rudskogaklassikern, som nu fullt ut genomförts för första gången.

Klassikern består av tre delar där Jordgubbslunken på 6 eller 11 km är trotjänaren som redan firat 25-årsjubileum. Andra klassikerdelen, Rudskogatrampet, där man kör 15 eller 30 km på Rudskogas cykelvänliga byvägar, genomfördes för första gången i september 2015.
Klassikerns tredje moment, Rudskogaloppet 5 eller 17 km skidåkning, var tänkt att köras på elljusspåret i Sjötorp för några veckor sedan under vinterns första snöiga period. Då hade föreningen även gjort ett stort jobb med att tillverka konstnö och bygga ett stabilt spårunderlag. Men så kom regnet och det var bara att ställa in och hoppas på att det skulle bli kallt och snö igen.  

Nu äntligen, lördagen 20 februari, var förhållandena bästa tänkbara. Ett lätt snöfall och fina spår, bättre kan det inte bli. Skidåkare, funktionärer, en liten publik som hejade på, kaffe, grillkorv och god stämning - allt precis som det ska vara på ett riktigt skidlopp, även om det inte är så stort.
För tanken med Klassikern är inte att den ska bli höstens och vinterns motsvarighet till Jordgubbslunken med 500 deltagare. - Nej, det här kör vi i ett mindre format bara för att ha roligt, berättar Pernilla Staf, ordförande i Rudskoga Idrottsförening, som är mycket nöjd med hur allt fungerat. Och att Rudskogaklassikern kommit för att stanna, det är helt säkert, säger Pernilla.

/Lillvor Ivarsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna