Bildkväll med mersmak i Gg

Att bilder har mycket att berätta och att intresset är stort var tydligt vid fredagskvällens träff i Gg. Anders Höglund visade ett urval av bygdens bilder från omkring 1985 och bakåt i historien. Det blev både oväntade igenkännanden och frågetecken som rätades ut när bilden visades för alla deltagare. Värdefullt att få svar, men det intressanta kan även vara att se hur miljöer och andra förhållanden har förändrats. Kort sagt ger bilderna perspektiv. Flera deltagare hade tagit med egna bilder och album som scannades under kvällen till Hembygdsföreningens arkiv. Det stod också klart att vi litet till mans måste ta tag i att skriva upp namn och annat som rör familjebilderna innan det är för sent och korten blir anonyma. Många gick säkert hem och kollade vad som finns i lådor och album inför nästa träff. För att det blir fler träffar var alla överens om.
En grupp i Hembygdsföreningen arbetar också för att ge ut en ny bygdebok där de bortglömda bilderna kan komma väl till nytta. Kontakta alltid Hembygdsföreningen via länken här på hemsidan http://www.rudskoga.se/rudskoga/%C3%A4ldre-bilder-s%C3%B6kes-sl%C3%A4ktforskarhj%C3%A4lp-19513045 
//L I

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna